Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Subsidie voor jouw woning

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Een uitspraak die je vast wel eens hebt gehoord. Anno 2020 is het woord ‘verduurzamen’ een hot item in het dagelijks leven. Veel mensen zijn ermee bezig en ieder op zijn eigen manier. Of je nou zonnepanelen plaatst, je wasje draait op 30 graden of HR++ glas laat plaatsen, alle kleine beetjes helpen. Een uitspraak die je ongetwijfeld ook vaker hebt gehoord. Maar hoe je het ook went of keert, naast dat verduurzamen goed is voor het milieu, levert het ook geld op. Hoe zit dat precies? Welke subsidies zijn aantrekkelijk voor jou als verduurzamer. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.


1. Subsidie
energiebesparing eigen huis (SEEH)
Heb je plannen om je dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Als je 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, krijg je ongeveer 20 procent subsidie. En als je dat doet, kun je óók subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies. Hoe meer isolatiemaatregelen je neemt, hoe meer subsidie je krijgt.

De subsidieregeling energiebesparing in huis (SEEH) is een landelijke regeling. Je kunt de subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een energiebespaarlening. Via de subsidiewijzer kun je erachter komen welke subisidies binnen jouw gemeente van toepassing zijn.

2. Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Vanaf 1 januari 2016 is de subsidieregeling voor particulieren en zakelijke gebruikers opengesteld voor subsidie op kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare energie. Een voorbeeld hiervan is het plaatsen van een warmtepomp. De minister vindt het van groot belang dat ook particulieren investeren in hernieuwbare energie en is van mening dat een investeringssubsidie het meest geschikte instrument is om deze installaties te stimuleren.

Een warmtepomp komt in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel.
  • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten.
  • Het ruimteverwarmingstoestel heeft een vermogen van ten hoogste 70 kW.
  • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.
  • De warmtepomp wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.


Denk je erover om een warmtepomp te plaatsen in jouw woning? Wij vertellen je er graag meer over. Op deze pagina vind je meer informatie over het maken van een gratis woningscan door Jan Duurzaam.


3.
Subsidieregeling aardgasvrije Huurwoningen (SAH)
Sinds januari 2020 is er de subsidieregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH). Deze regeling stimuleert het aansluiten van bestaande huurwoningen op warmtenetten. Hiermee wordt bijgedragen aan opschaling en versnelling van het aardgasvrij maken van huurwoningen, zoals afgesproken in het Klimaatakkoord van juni 2019.

4. Nationaal Energiebespaarfonds (NEF)
Woningeigenaren mogen met deze lening energiebesparende maatregelen financieren, zoals betere isolatie of een nieuwe hr-ketel of zonneboiler. Zonnepanelen mogen ook uit de lening worden betaald, maar voor maximaal 75% van de lening. Het restant moet dan in andere maatregelen worden gestoken. De lening kan gebruikt worden voor 17 energiebesparende maatregelen. Bekijk alle voorwaarden hier.

Om in aanmerking te komen voor de Energiebespaarlening als particulier moet je zowel de eigenaar als de bewoner van een woning zijn. Je kunt dan een bedrag lenen van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. Wil jij je huis helemaal energieneutraal maken, ofwel nul-op-de-meter, dan kun je tot € 65.000,- lenen. De voorwaarden zijn dan wel strenger. Afhankelijk van hoeveel je leent, is de looptijd van de Energiebespaarlening maximaal 15 jaar. De rente staat gedurende de hele looptijd vast.

Bron: https://www.verbeterjehuis.nl/... denk jij erover om te gaan verduurzamen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij van Jan Duurzaam begrijpen dat. De ontwikkelingen op het gebied van verduurzamen gaan razendsnel en jij bent niet de enige die dit niet kan bijhouden. Gelukkig komen wij dan om de hoek kijken. :-) Neem contact met ons op en we doen graag een gratis woningscan, om samen de mogelijkheden te bekijken.

Onderwerp blog: Verduurzamen levert geld op!
Auteur: Marjolijn Hulsbergen

Gratis woningscan aanvragen

Wil je de mogelijkheden voor duurzaamheid voor jouw woning in kaart gebracht hebben en daarbij deskundig advies ontvangen?