Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Gemeente Enschede kiest voor Jan Duurzaam

Jan Duurzaam samen met Gemeente Enschede in nieuwe campagne.
Enschede ontvangt € 2,68 miljoen uit de regeling reductie energiegebruik van het Ministerie van BZK.

De subsidie is bedoeld om het energiegebruik van de inwoners te verminderen. Het ingediende plan omvat een campagne ‘de Eerste Stap’ waarbij bewoners tips, informatie en waarbij particuliere eigenaren een (gratis) energiebox kunnen krijgen. Hierdoor kunnen bewoners op een eenvoudige manier en zonder grote investeringen energie en geld besparen. In de campagne, die in 2020 start, werkt de gemeente samen met Pioneering, Alifa, Duurzaam Thuis Twente, Geas en Jan Duurzaam. Jeroen Diepemaat, wethouder energie bebouwde omgeving, is zeer tevreden met het toegekende bedrag. “Energiebesparing is de eerste stap in het terugdringen van het energieverbruik. Een kleine besparing van 5 procent door iedereen is gezamenlijk een enorme stap vooruit.”

Energiebox voor particuliere huiseigenaren

Een belangrijke doelgroep in de campagne zijn bewoners die nog geen actie hebben ondernomen om hun energieverbruik te verminderen. Deze groep is nog onbekend met wat ze het beste kunnen doen of denkt dat het veel geld kost. De campagne wil laten zien dat met kleine, gratis of goedkope aanpassingen er al flink geld en energie bespaard kan worden. Voorbeelden zijn een douche-zandloper of radiatorfolie. Dit kunnen items zijn in de EersteStapBox. Dit is een cadeaubox die iedereen tot een bepaald bedrag kan vullen met enkele energiebesparende artikelen. Niels van den Berg, wethouder duurzame energie, onderstreept het belang van het nemen van kleine concrete maatregelen die al snel direct effect hebben.

(bron: www.enschede.nl)

Gratis woningscan aanvragen

Wil je de mogelijkheden voor duurzaamheid voor jouw woning in kaart gebracht hebben en daarbij deskundig advies ontvangen?